Social

#ben laden #terorism

Bin Laden, izolat si obsedat sa nu fie ucis

Liderul al-Qaida este inca in viata, dar nu mai ia parte la operatiunile cotidiene ale retelei teroriste, potrivit responsabililor CIA .

Osama bin Laden este foarte izolat si a fost nevoit sa „consacre multa energie propriei supravietuiri “, a declarat directorul CIA, Michael Hayden, citat de AFP. Implicit, inaltul oficial american a confirmat ca Bin Laden este inca in viata. Hayden a mai spus, in cursul unui discurs rostit la Washington, ca a discutat luna trecuta cu seful serviciilor de informatii pakistaneze, generalul-locotenent Ahmed Shujaa Pasha, despre modalitati de combatere a militantilor al-Qaida.

„Pot sa va asigur, chiar daca exista in presa speculatii care arata contrariul, ca urmarirea lui Bin Laden este realmente in fruntea listelor de prioritati ale CIA“, a adaugat Hayden. El a lasat sa se inteleaga ca liderul terorist se ascunde undeva la frontiera afgano-pakistaneza, unde s-ar fi regrupat si o buna parte a retelei al-Qaida. Hayden a tinut sa sublinieze dificultatea enorma a operatiunii de supraveghere a regiunii, descrisa de directorul CIA drept „periculoasa si neospitaliera“.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea