Social

#secretar comert #new mexico #guvernator #bill richardson

Bill Richardson renunta la functia de secretar al Comertului

Guvernatorul de New Mexico Bill Richardson a renuntat duminica la nominalizarea sa in administratia Obama, pentru functia de secretar al comertului, explicand ca o ancheta lansata in statul sau ar putea complica votul de confirmare din Senat, relateaza Reuters.

Richardson, fost candidat la investitura democrata si unul dintre cei mai cunoscuti politicieni hispanici din tara, este primul membru al administratiei Obama care se retrage , cu mai putin de trei saptamani inainte de investirea noii echipei.

Presedintele ales, care urma sa se mute duminica la Washington, a declarat intr-un comunicat ca accepta retragerea guvernatorului de New Mexico cu "un regret profund". Richardson a negat ca ar fi incalcat legea intr-un scandal privind o companie care a lucrat cu guvernul din New Mexico.

El a precizat, insa, ca ancheta in acest dosar, care ar putea dura mai multe saptamani sau chiar luni, "ar implica o amanare inacceptabila a procesului de confirmare". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea