Social

#pensii #invaliditate #verificare #control

Bihor, Dolj si Arges, campioane la pensii de invaliditate

Guvernul ii va verifica pe toti romanii care primesc pensii de invaliditate , iar cei care vor fi descoperiti ca iau pensie fraudulor vor trebui sa returneze tot ce au primit. In topul judetelor cu cele mai multe pensii de invaliditate se claseaza Bihor , Dolj si Arges .

Verificarea pensiilor de invaliditate a fost luata dupa ce s-a descopetir ca in unele judete 32% din pensii sunt de acest tip, scrie Realitatea.net.

In Bihor, de exemplu, unul din trei pensionari are pensie de invaliditate. Mai mult, persoanele pensionate din motive de invaliditate in Bihor reprezinta aproape 6% din totalul acestei categorii din Romania.

Acest judet este urmat de Dolj - 4,56% din pensiile de invaliditate din Romania, Arges - 4,18%, Mures - 4,1% si Suceava - 3,92%.

Romanii care vor fi descoperiti ca primesc abuziv pensia de invaliditate vor fi sanctionati si vor trebui sa restituie toti banii obtinuti. Pensiile vor fi verificate in termen de un an.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea