Social

Berlusconi, amenintat cu moartea de Al-Qaida

Militantii islamisti si-au postat mesajele in limba italiana. Premierul italian si directorul adjunct al ziarului „Corriere della Sera" au intrat in vizorul site-urilor islamiste. „Sunteti ca si morti…", avertizeaza mesajul.

Nu este prima oara cand Berlusconi este amenintat de persoane care se declara membri ai retelei teroriste Al-Qaida.

Premierul italian a devenit tinta acestora mai ales dupa ce, in 2001, a afirmat - in cursul unei vizite la Berlin - ca civilizatia occidentala este superioara islamului.

Mesaje codificate pe internet

In afara avertismentelor postate pe internet, in luna ianuarie a anului in curs, Silvio Berlusconi si fratele sau, Paolo, au primit o scrisoare in care se aflau doua gloante si un mesaj de pentru „mizeriile" scrise de ziarul familiei lor, „Il Giornale", si „pentru politica antiislamista".

De asemenea, directorul adjunct al ziarului „Corriere della Sera", Magdi Allam, un musulman de origine egipteana care s-a convertit nu demult la catolicism, este o tinta predilecta a militantilor islamisti.

Noutatea, de aceasta data, consta in faptul ca mesajele de amenintare nu sunt postate, ca pana acum, in limba araba , ci in limba italiana. „Berlusconi si Magdi Allam sunt ca si morti… cum era Falcone… mesaj codificat?! Poate!" este scris pe unul dintre cele mai cunoscute si mai frecventate ­site-uri islamiste de pe internet.

Amenintarea ar putea face aluzie la asasinarea celebrului magistrat Giovanni Falcone, specializat in instrumentarea delictelor Cosa Nostra , in 1992.

Astfel de mesaje au mai fost intalnite in discursurile liderului Ayman al-Zawahiri , numarul doi in reteaua Al-Qaida.

Alarmant este faptul ca amenintarile sunt scrise corect in limba italiana, ceea ce denota apropierea de Italia a internautilor islamici. Autorul acestora ar putea fi un musulman rezident in peninsula.

Lider terorist pus in libertate

Islamistul Omar Mahmud Mohammed Othman, alias Abu Qatada, a fost eliberat, marti seara, din penitenciar, dar va face obiectul unui control judiciar strict.

Considerat liderul spiritual al retelei Al-Qaida in Europa, el a sosit in Marea Britanie in 1993, unde a fost arestat in 2002, in cadrul unor masuri de combatere a presupusilor teroristi.

Ministrul britanic de interne, Jacqui Smith, s-a declarat „extrem de dezamagita" in mai, cand s-a decis eliberarea acestuia.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea