Social

#minister #directori #demitere #berceanu

Berceanu i-a dat afara pe toti cei 24 de directori din minister

Nervos probabil pentru ca Ludovic Orban a intarziat ore intregi la ceremonia de predare-primire, Radu Berceanu , noul ministru al Transporturilor, a convocat brusc presa aflata pe holurile institutiei si a aruncat bomba.

"Ii dau afara pe toti cei 24 de directori de companii din subordinea Ministerului Transporturilor", a tunat Berceanu.

Proaspatul ministru a citit apoi o lista a salariilor fabuloase ale acestor directori: 187 de milioane de lei - Compania Nationala de Cai Ferate , 150 de milioane de lei - Metrorex, 210 milioane de lei Aeroportul Henri Coanda , 200 de milioane - Registrul Auto Roman .

"In total, salariile a 24 de persoane insumeaza aproape patru miliarde de lei vechi, lunar, adica 105.000 de euro. Si nu este tot, la aceste sume se adauga intemnizatiile celor din consiliile de administratie, care sunt in numar impresionant. Toti acestia mai au aproximativ 25 la suta din salariul directorului general, deci se mai strang lunar aproape 240.000 de euro", a spus Berceanu, pe baza cifrelor aflate la sosirea in cladirea ministerului, in cursul diminetii de marti.

"Cred ca e putin cam mult si nesimtirea a ajuns la o cota mult prea ridicata. Drept urmare am decis sa-i eliberez din functie pe toti, urmand ca dupa Sarbatori sa vad mai departe cum trebuie procedat", a precizat Berceanu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea