Social

Berceanu cere DNA sa cerceteze lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti

Senatorul PD-L Radu Berceanu a cerut, astazi, DNA sa se autosesizeze in legatura cu modalitatea in care s-a schimbat traseul pentru o portiune a Autostrazii Bucuresti-Ploiesti .

"Schimbarea unui traseu ca sa coste de 10 ori mai mult nu are niciun fel de explicatie, decat una legata de coruptie. De aceea invit DNA-ul sa se uite cu atentie la ce se intampla pe acolo", a declarat Radu Berceanu.

Radu Berceanu l-a acuzat pe ministrul Transporturilor, Ludovic Orban , ca ar fi implicat in acte de coruptie.  Senatorul PD-L a sustinut ca, de dinainte de 2004, a existat un traseu al acelui segment de autostrada, iar primarul din Voluntari, Florentin Pandele (PSD) impreuna cu apropiati ai acestuia au cumparat terenuri, pentru care Pandele a dat si autorizatii de constructii pentru cladiri.

El a explicat ca in acest fel, in momentul in care s-a facut expropierea, proprietarii terenurilor respective au putut cere foarte multi bani.

"Am spus ca daca au cumparat ei terenuri acolo si e atat de scump sa expropriem, facem autostrada prin alta parte", a explicat fostul ministru al Transporturilor.

Pe de alta parte, el a atras atentia DNA ca se poate autosesiza si in ceea ce priveste studiile de fezabilitate comandate de Ministerul Transporturilor in ultimul an. El a dat ca exemplu un studiu pentru un drum expres de la Pitesti la Craiova care pe o suta de kilometri a costat 12 milioane de euro, fara TVA.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea