Social

#mame #bebelusi #obezitate #femei suple #mame supraponderale

Beneficiile siluetei de viespe: Femeile suple nasc copii mai inteligenti

Femeile care nu au probleme cu greutatea si au o silueta supla nasc copii mai inteligenti decat femeile supraponderale, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta din Marea Britanie.
 

In cadrul studiului, efectuat de Institute for Child Health, din cadrul University College London, au fost urmariti 20.000 de copii, carora le-au fost testate abilitatile verbale, cele legate de logica si numere. Micutii aveau varste cuprinse intre 5 si 7 ani.

Rezultatele cercetarii au fost unele surprinzatoare, deoarece scorurile in privinta IQ-ului au fost cu aproximativ 1,5 puncte mai scazute la micutii nascuti de mame supraponderale si cu 3 puncte mai scazute la cei nascuti de mame obeze.

Pe langa acest aspect, medicii sustin ca femeile care vor sa devina mame trebuie sa aiba grija cat mai mult posibil de sanatatea lor, dar si de greutate. Mamele supraponderale prezinta un risc mai mare de a dezvolta diabet gestational, tensiune sangvina ridicata si ar trebui sa nasca prin cezariana mai des decat alte femei.

Sursa foto: blissofexistence.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea