Social

#sanatate #ceai #ceai verde #beneficii ceai

Beneficiile incredibile ale ceaiului verde, confirmate de stiinta

Beneficiile consumului de ceai verde asupra sanatatii fizice sunt dublate de influenta pozitiva pe care bautura o exercita asupra creierului. Studiile recente efectuate de cercetatori ai Universitatii din Basel arata ca un consum constant de ceai verde creste randamentul memoriei si poate trata afectiuni psihice, precum dementa.

Studiul a fost realizat pe voluntari carora li s-a servit o ceasca de ceai verde inainte de a fi pusi sa rezolve diferite teste de memorie. Oamenii de stiinta au observat in aceste cazuri o crestere a interactivitatii neuronale intre lobii parietal si frontal din creier.

"Rezultatele indica o crestere pe termen scurt a nivelului de plasticitate al sinapselor in cazul consumului de ceai verde", a declartat profesorul Stefan Borgwardt, unul dintre coordonatorii experimentului.

Cercetarile efectuate la Universitatea din Basel sunt primele scot in evidenta efectele acestei bauturi asupra sistemului nervos.

Surasa foto: grannymillerblog.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea