Social

#alerta Belgia #terorist Salah Abdeslam #Salah Abdeslam #belgia

Belgia, sub teroare!

De sambata, Bruxelles se afla sub alerta terorista. Duminica, fortele speciale belgiene au efectuat 22 de raiduri in cautarea teroristului belgian Salah Abdeslam, care a reusit sa fuga dupa atacurile de la Paris si care este banuit ca se ascunde in Belgia.

Politia belgiana a arestat 16 persoane in operatiunile declansate dupa atacurile de la Paris din 13 noiembrie, dar nu l-a gasit pe Salah Abdeslam, barbatul din Bruxelles suspectat ca a jucat un rol-cheie in asaltul din Franta, a anuntat procurorul public la inceputul zilei de luni, informeaza Reuters, DPA si AFP.

„Putem sublinia ca nu s-au gasit arme sau explozibili. Abdeslam Salah nu a fost gasit” in timpul operatiunii de ieri, iar cele 19 raiduri s-au desfasurat „fara vreun incident notoriu”, a precizat procurorul Eric Van Der Sypt citind un comunicat intr-o scurta conferinta de presa.

Regiunea Bruxelles se afla si astazi in stare de alerta maxima. Metroul si scolile vor ramane inchise cel putin pana dupa-amiaza, cand centrul de urgenta va realiza o noua evaluare a situatiei de securitate.

Autoritatile belgiene au ridicat sambata la nivelul maxim alerta terorista in Regiunea Bruxelles, evocand o “amenintare serioasa si iminenta care necesita adoptarea unor masuri de securitate, precum si recomandari specifice pentru populatie”.

 

Ieri, premierul belgian a confirmat ca este vorba de o situatie "extrem de serioasa", iar localnicii au primit indicatii sa nu se apropie de ferestre si au fost rugati sa nu posteze pe retelele de socializare informatii despre miscarea trupelor speciale, solicitare trimisa si jurnalistilor belgieni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea