Social

#intrerupere vaccinare #belgia #Johnson&Johnson #vaccin Johnson&Johnson

Belgia intrerupe vaccinarea cu serul Johnson&Johnson

Belgia a anuntat ca intrerupe vaccinarea cu serul de la Johnson&Johnson pentru persoanele cu varsta sub 41 de ani. Aceasta masura a fost luata de autoritatile belgiene, dupa ce o femei in varsta de 41 de ani a murit in urma efectelor adverse aparute dupa imunizarea cu acest ser.

 

„A fost decisa oprirea temporara a administrarii vaccinului Janssen pentru persoanele sub 41 de ani si asteptam o analiza mai aprofundata a raportului beneficiu/risc din partea EMA”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii din Belgia.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) nu a oferit inca o reactie. Femeia a murit pe 21 mai, dupa ce ce fusese internata in spital din cauza unei tromboze severe. Ea fusese vaccinata de angajator, in afara campaniei oficiale de vaccinare din Belgia.

40.000 de doze Johnson&Joshnson au fost administrate pana acum de statul belgian, dintre care 80% au fost destinate celor peste 45 de ani. Johnson&Johnson spune ca nu exista o legatura clara intre vaccin si cheagurile de sange dezvoltate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea