Social

#belarus #rusia #negocieri #rachete

Belarus negociaza cu Rusia amplasarea de rachete pe teritoriul sau

Presedintele din Belarus Alexandr Lucasenko a inceput negocierile cu Rusia privind amplasarea unor sisteme de lansare a unor rachete Iskander, care pot lovi tinte din Europa.

Alexandr Lucasenko s-a intalnit la sfarsitul lunii octombrie cu presedintele Rusiei , Dmitri Medvedev, pentru a discuta un acord de amplasare a sistemelor. El sustine ca Belarus va amplasa aceste sisteme chiar si in cazul in care nu se va ajunge la un acord cu Rusia, informeaza The Wall Street Journal.

Negocierile ridica miza in ceea ce priveste un plan al Statelor Unite de a amplasa un sistem de aparare anti-racheta in Europa. Se complica astfel si relatiile dintre Belarus si Occidentul.

Intr-un interviu acordat publicatiei "The Wall Street Journal", Lucasenko a declarat ca si-ar dori sa existe relatii mai bune cu Vestul, insa ca intelege si punctul de vedere al Rusiei in doua privinte: conflictul din Georgia si planurile Statelor Unite de a amplasa scuturi anti-racheta in Europa pentru a se apara de un potential atac al Iranului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea