Social

Beckham a bagat 312 milioane de euro in casieria lui Real Madrid

Transferul internationalului englez David Beckham la clubul Real Madrid a avut ca rezultat cresterea incasarilor gruparii spaniole cu circa 312 milioane de euro, informeaza "Daily Mirror". Veniturile clubului Real Madrid in 2002 au fost de 319 milioane, iar la sfarsitul acestui sezon se estimeaza ca vor ajunge la 630 de milioane de euro, gratie contributiei aduse de Beckham. Potrivit sursei citate, capitanul Angliei este atat de bine cotat incat presedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez , ar fi afirmat: "Mai degraba vand stadionul Bernabeu decat sa il vand pe Beckham".

Popularitatea de care se bucura fotbalistul englez in intreaga lume are ca urmare incasarea unor sume importante de bani din sponsorizari si din marketing. Imaginea lui Beckham a fost folosita pentru a promova clubul Real Madrid, mai ales in Orientul Indepartat. Majoritatea banilor au provenit din contracte cu companii multinationale , precum Adidas si Pepsi.

Aproape jumatate din venit, circa 287 de milioane de euro, provine din marketing, iar 190 de milioane de euro sunt obtinuti in urma vanzarii biletelor si abonamentelor. "Aducerea lui Beckham la Real Madrid a insemnat revolutionarea venitului prin intermediul marketingului. Transferul a coincis cu declinul pe plan sportiv al echipei, in vreme ce, in acelasi timp, s-a realizat o crestere semnificativa in ceea ce priveste aspectul financiar al clubului", noteaza cotidianul spaniol "El Pais".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea