Social

Becali-show la Parchet

Cercetat pentru spalare de bani si invinuit oficial de complicitate la abuz in serviciu in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, Gigi Becali s-a autoinvitat la Parchetul General pentru o reprezentatie de circ. Patronul Stelei i-a facut prosti pe procurori, dupa care a adus injurii ziaristilor. Patronul clubului Steaua a mai tocit o data scarile de la Parchetul General, fiind audiat, de data aceasta in calitate de invinuit, in dosarul privind transferul de terenuri pe care l-a facut cu Armata in 1999. Gigi Becali, care este invinuit de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, a sustinut ca a venit din proprie initiativa, pentru a prezenta procurorilor documente care sa-i ateste nevinovatia, perorind in gura mare ca el a iesit pagubit din aceasta afacere.

Invitat sa depuna o plingere scrisa, prin avocatul sau, Becali a pornit o sedinta de exorcizare impotriva dracilor din presa, cu speciala trimitere la trustul lui Voiculescu, anuntind ca va veni cu cadelnita si tamiie la viitoarele audieri.

Serviciu si contraserviciu

Reamintim ca alaturi de latifundiarul din Pipera mai sint invinuiti in acest dosar de abuz in serviciu fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc , generalul Dumitru Cioflina, fostul sef al Statului major General (SMG), generalul Stanasila si alti inalti functionari din MApN. Povestea a inceput in 1999, cind Gigi Becali facea un schimb de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale obtinind, conform rapoartelor interne de ancheta ale Corpului de Control al MApN, un profit de 3,3 milioane de dolari. Avea sa fie primul pas facut de latifundiarul din Pipera in obtinerea controlului la clubul Steaua.

Pentru a intoarce serviciul Armatei, Gigi Becali rascumpara cu circa 200.000 de dolari creante ale ale CS Steaua la defuncta Bancorex in valoare de 1.354.353 de dolari, pe care ulterior le converteste in actiuni la clubul de fotbal. Serviciile continua ulterior, cind, tot in contul MApN, Becali rascumpara si nocturna scoasa la licitatie de firma Tehnorob SRL, in contul lucrarilor de modernizare a stadionului.

Urmeaza Paunescu?

Scurtcircuitul s-a produs dupa ce Becali a refuzat sa isi mai asume datoriile istorice ale clubului Steaua, ajunse la 10 milioane de dolari catre bugetul de stat si 40 de miliarde de lei vechi catre antreprenorul Tehnorob.

Fortat de o sentinta definitiva si irevocabila, care prevedea penalizari zilnice de peste 30 de milioane de lei vechi, ministerul achita datoria catre Tehnorob.

In paralel, Parchetul Militar intensifica ancheta declansata la solicitarea Directiei Juridice a MApN facuta inca din 2001 cu privire

la schimbul pagubos de terenuri, dar si la modul defectuos de separare a clubului de fotbal de minister, unde pionul principal este Viorel Paunescu.

Toti contra Gigi

Sfirsitul saptaminii trecute a programat la barul Corso, de la Intercontinental , o intilnire la virf intre patru dintre cei mai importanti oameni din fotbalul romanesc. Vineri 1 iulie, la ora 18.27, Giovanni Becali , Victor Piturca si Viorel Paunescu se aflau la aceeasi masa, peste circa o jumatate de ora alaturindu-li-se si Dumitru Dragomir. Intimplator sau nu, ei sint si cei mai inversunati dusmani ai lui Gigi Becali. Am discutat despre cumpararea unei case, a spus Dragomir, varianta fiind sustinuta de faptul ca seful Ligii Profesioniste de Fotbal detine 16 vile, in constructie, intr-o zona de lux a Bucurestiului.

Totusi, coincidenta este prea mare pentru a nu crea suspiciuni. Este posibil ca dusmanii ireductibili ai lui Gigi Becali sa se fi intilnit pentru a pune la cale o intelegere contra inamicului comun. Nici intre cei patru relatiile de prietenie nu sint perfecte: Dragomir si Giovanni Becali au fost multa vreme la cutite. Motivul pentru care ei au acceptat sa stea la aceeasi masa a fost deci unul foarte serios, iar Viorel Paunescu si Giovanni au incercat sa il opreasca pe fotoreporter sa ii pozeze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea