Social

Becali, Babiuc si 11 generali, invinuiti oficial

Schimbul de terenuri dintre Gigi Becali si Armata Romana produce primele victime umane: patronul de la Steaua, fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc , si alti 11 generali si ofiteri au fost invinuiti oficial. Parchetul se pregateste sa mai livreze un lot de nume grele instantelor de judecata. Fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, 11 generali, printre care se numara Dumitru Cioflina (fost consilier pe probleme de aparare al premierului) sau Constantin Stanasila (fost sef al Directiei Constructii si Domenii Militare din MApN ), si alti inalti oficiali din MApN au fost invinuiti oficial pentru schimbul de terenuri facut cu Gigi Becali. Acuzatia formulata inca de acum o luna este, conform avocatului Catalin Dancu, de abuz in serviciu in forma calificata. Sectia Parchetelor Militare a fost sesizata in acest caz la 1 august 2001, de catre Directia juridica a MApN, dar scandalul dateaza din 2 iunie 1999, cind Gigi Becali si reprezentantii Armatei au semnat un proces-verbal prin care schimbau doua suprafete de pamint.

Becali ar fi primit de la MApN un teren de 20,9 hectare in zona Baneasa-Pipera, in schimbul unuia de 21,5 hectare in satul Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, beneficiul patronului de la Steaua, acuzat si el de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, fiind de 3,3 milioane de dolari. Din partea MApN, actul de schimb a fost semnat de locotenent-colonelul Aurel Iorga si de capitan-comandorul Petre Cristea, seful UM 01877, care administra cele 20,9 hectare. Semnatarii au sustinut la audieri ca schimbul intre Armata si Becali s-ar fi facut la ordinul ministrului de la acea vreme si actualului presedinte al Camerei de Comert din Romania, Victor Babiuc. Pe de alta parte, generalul Constantin Stanasila, seful Directiei Constructii si Domenii Militare din MApN, si expertul Miron Turcu i-ar fi prezentat mai multe rapoarte ministrului Babiuc, in care preciza utilitatea schimbului de terenuri dintre Becali si MApN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea