Social

BEC: Fara pomeni in campanie

Partidele politice nu au voie sa le ofere cetatenilor, pe durata campaniei electorale , alimente, tigari, bauturi alocoolice si orice alte bunuri cu valoare cat de cat semnificativa. Atat cei care dau, cat si cei care primesc cadouri electorale sunt pasibili de inchisoare de la sase luni la cinci ani.

Partidul Noua Gene­ratie a solicitat BEC explicatii in legatura cu ce vrea sa spuna legea 67 din 2004 prin darea de bunuri si alte foloase in campanie electorala. Biroul electoral a adoptat o hotarare prin care decide ca nu poti capta simpatia alegatorilor in campanie oferind alimente, bauturi alcoolice si nealcoolice, tigari precum si alte obiecte de valoare .

BEC a stabilit si o lista a obiectelor electorale permise atat partidelor, cat si alegatorilor: afise, pliante, carti postale, ilustrate, brichete , chibrituri, calendare, cani, galeti, caiete, pixuri, sepci, tricouri, esarfe si fulare.

Acestea sunt obiectele care nu sunt considerate mita electorala si pe care pot fi trecute siglele partidelor care participa in alegeri. Desi campania incepe abia pe 2 mai, PNG a fost deja semnalat impartind pungi cu mancare unor cetateni pe care ar fi dorit sa ii racoleze in partid. Si ieri, la Galati, a avut loc un mic festin electoral.

Vin si cozonaci pentru galateni

Filiala PC din Galati a impartit cateva sute de pungi pline cu cozonaci, suc, iepurasi de ciocolata, bomboane, vin si saleuri la sediul din oras. Fiecare plasa era marcata cu sigla partidului.

Primarul Eugen Durbaca, presedintele PC Galati, a spus ca actiunea are scop umanitar, si nu electoral si ca el a platit consumatia: „Dam cadouri la pensionarii care au venituri mici si in special la pensionarii din Partidul Conservator". Obiceiul pomenilor electorale a fost cel mai bine ilustrat de fostul primar PSD la Bacaului, Sergiu Sechelariu , care organiza mese publice pentru mii de cetateni in oras, inainte de alegerile din 2004.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea