Social

#tuica #whisky #votca #tequila #bauturi traditionale #schnapps

Bauturi traditionale din diverse colturi ale lumii. Stii care este bautura specifica Romaniei?

Cand vine vorba despre gastronomie si licori bahice, fiecare tara se poate mandri cu cate un produs reprezentativ, care le face cinste oriunde in lume si devine un ambasador al tarii respective. Te-ai intrebat vreodata care este bautura traditionala a Romaniei sau ce licoare autentica poti gusta in Coreea de Sud?

Compania britanica Wine Investment, care se ocupa de producerea si comercializarea bauturilor alcoolice, a realizat un top al celor mai cunoscute licori din lume, iar pe lista apare si Romania, care este reprezentata cu mandrie de traditionala tuica, o bautura alcoolica obtinuta exclusiv din fermentarea si distilarea prunelor intregi sau zdrobite.

In Germania, bautura traditionala se numeste schnapps, in timp ce in Bolivia se bea cu precadere singani. Bautura traditionala a indienilor este ceaiul (alcoolul este interzis in aceasta tara), in Mexic se bea foarte multa tequila, iar in Coreea de Sud se consuma cu placere soju.

De pe lista bauturilor traditionale nu lipsesc votca specifica Rusiei, whiskyul din Scotia si tatanka din Polonia.

Sursa foto: ddftherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea