Social

Bataie ca la Medicina pentru posturi de politist

Aproape 8.000 de romani si-au depus cereri la IGP pentru a ocupa unul dintre cele 863 de posturi de agent de politie scoase la concurs. In Harghita, concurenta e de 23 de candidati pe un loc, iar in Arad e de 20 pe un loc.

Politia Romana va organiza, pe 30 martie 2006, un concurs pentru incadrarea a 863 de civili pe posturi de agent de politie.

Concurenta pentru ocuparea celor 863 de posturi este acerba. Pina in prezent, s-au inscris aproape 8.000 de candidati, din care 6.541 sint barbati, iar 1.386 femei. Cea mai mare concurenta se inregistreaza la Inspectoratul de Politie al Judetului Harghita, unde pentru un loc concureaza 23 de tineri. Urmeaza apoi judetul Arad, unde pentru ocuparea unui post de agent candideaza 20 de tineri, si judetul Dolj, unde concurenta este de 19 tineri pe un loc. Testarea cunostintelor teoretice ale candidatilor se va face pe baza unui test-grila, ce va fi transmis de Inspectoratul General al Politiei Romane, prin sistem electronic, simultan la toate judetele, urmind ca, pe baza baremului de evaluare, corectarea sa se faca in fata candidatilor. Prin aceste posturi, repartizate la nivelul unitatilor teritoriale de politie, se doreste suplimentarea numarului de politisti care actioneaza in structurile de Ordine Publica si Politie Rutiera , in vederea cresterii gradului de siguranta a cetatenilor, se arata intr-un comunicat de presa al IGP. Pentru informatii privind repartizarea teritoriala a posturilor scoase la concurs, conditiile de participare si bibliografie, poate fi accesat site-ul de Internet www.politiaromana.ro, sectiunea ,, Informatii utile .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea