Social

Basescu vrea alta impartire administrativ-teritoriala

Presedintele Basescu, prezent, joi, la constituirea Comisiei pentru analiza regimului constitutional, a declarat ca impartirea administrativa a tarii este depasita.

Presedintele a solicitat membrilor Comisiei un punct de vedere referitor la ce ar trebui revizuit in legea fundamentala astfel incat statul sa fie functional .

Seful statului a spus, de asemenea, ca doreste un punct de vedere referitor la impartirea administrativa a tarii, pe care el o considera depasita.

Basescu a spus ca motivul constituirii Comisiei este necesitatea ca "specialisti neutri" sa priveasca in Constitutie si in regimul politic al tarii pentru a identifica lucrurile care ar trebui revizuite.

"M-ar interesa punctul de vedere al dumneavoastra referitor la ce ar trebui revizuit astfel incat statul sa fie functional", a spus Basescu.

El a mentionat ca, mai mult decat de posibilitatea de deblocare a crizelor institutionale, ar fi interesat de un punct de vedere referitor la impartirea administrativ-teritoriala a tarii, despre care a spus ca o considera "depasita".

In opinia sa, actuala impartire administrativ-teritoriala a Romaniei nu corespunde nevoilor de dezvoltare si, din aceasta cauza, exista dificultati in absorbirea fondurilor europene. (continuarea in Mediafax)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea