Social

Basescu vorbeste despre coruptie in doua limbi: interna si externa

Oamenii de afaceri qatarezi au fost chemati de presedinte ieri, la Doha, sa investeasca in Romania, motivind ca fenomenul coruptiei e in scadere. El a povestit cit de protectori au fost musulmanii otomani cu bisericile crestin-ortodoxe.

Presedintele Traian Basescu i-a invitat miercuri pe oamenii de afaceri din Qatar sa investeasca in Romania. Emirul statului Qatar, seicul Hamad bin Khalifa al-Thani, l-a intimpinat la aeroportul din Doha. Traian Basescu a primit din partea comunitatii oamenilor de afaceri din Emirat un vapor in miniatura din... aur. Basescu a enumerat citeva dintre avantajele pentru potentialii investitori: legislatie stimulativa pentru oamenii de afaceri, un mediu de afaceri tot mai putin corupt, unul stimulativ. Un discurs care contrasteaza cumva cu cel din tara, unde Traian Basescu avertizeaza, vorbind despre coruptie, ca de prea multe ori a ajuns pe masa Guvernului.

Traiasca otomanii!

Oamenilor de afaceri qatarezi, Basescu le-a mai vorbit, intr-un mod inedit, si despre excelentele relatii dintre romani si turci: Sa va spun de ce-i respectam foarte mult pe musulmani: am fost timp de 500 de ani intr-o zona de foarte mare interes pentru fostul Imperiu Otoman. De citeva ori, teritoriul nostru a fost ocupat de turci, dar nu au distrus niciodata o biserica. Am invatat respectul de la Imperiul Otoman, care nu a atacat niciodata o biserica crestina. Seful statului a aratat ca Romania are o traditie de convietuire cu musulmanii, care are origini in istoria tarii, si nu in evenimente recente. La inceputul interviului acordat prestigiosului post de televiziune pan-arab, Al-Jazeera , seful statului a pledat, in contextul tulburarilor provocate de publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, pentru pastrarea nenegociabila a libertatii de exprimare, insa fara jignirea valorilor religioase.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea