Social

#ceremonie investire magistratura #absolventi inm #traian băsescu

Basescu: Un judecator este atat de independent si de liber cat vrea el

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, cu ocazia ceremoniei de investire in Magistratura a tinerilor absolventi ai INM ca este unul dintre cei care cer politica .

Justitia nu o facem pentru UE, ci pentru lege si pentru romani

Pe de alta parte, presedintele le-a urat succes celor 29 de procurori si 83 de judecatori care au intrat joi, in magistratura, si si-a exprimat speranta ca acestia vor reusi sa aduca un suflu nou in acest sistem, care este "unul dintre cele mai putin apreciate de romanii insisi".

"Justitia nu o facem nici pentru Uniunea Europeana nici pentru Comisia de la Bruxelles, ea trebuie facuta pentru lege si pentru romani", a spus seful statului subliniind inca o data ca, din pacate, in acest moment increderea in justitie este extrem de scazuta.

"Se judeca greu, marile dosare nu se judeca, avem adesea judecatori care incalca legea, va sunt cunoscute cazurile, de exemplu judecatoarea de la Dambovita sau tentativa de frauda de la examenul pentru magistrati ", a reamintit presedintele doua dintre cazurile cele mai cunoscute din ultimul an.

Subliniind inca o data uriasa responsabilitate ce apasa pe umerii lor, Traian Basescu i-a avertizat pe noii magistrati asupra importantei hotararilor pe care acestia urmeaza sa le ia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea