Social

Basescu si Oprescu, despartiti de cinci procente

Cel mai recent sondaj IMAS il pune pe actualul primar general pe locul doi in topul increderii, dupa seful statului. PDL ar obtine la parlamentare 40%.

Cercetarea il da pe Traian Basescu pe primul loc in topul increderii, cu 45%. El este urmat, la mica distanta, de Sorin Oprescu - 40%.

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare , ele ar fi castigate de PDL, cu 40%. Pe locul doi s-ar situa PSD, cu 26%, iar liberalii ar contabiliza 18% din voturi, potrivit unui Barometru al Opiniei Pubice pe luna iunie, realizat de IMAS. Studiul arata ca PNG si UDMR ar obtine cate 5 la suta fiecare. Sub pragul electoral se afla PRM - 3%, PC - 2% si PIN - 1%. Marja de eroare a cercetarii realizate intre 6 si 19 iunie este de plus minus 2,8%.

O pondere semnificativa, 22%, din cetatenii cu drept de vot nu se vor prezenta la urne sau se declara indecisi.

Basescu, Oprescu, Stolojan pe podium

Traian Basescu beneficiaza de o cota a increderii de 45%, in timp ce noul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, este la 5 procente in spatele sefului statului, cu 40%. Este vorba de aprecieri pozitive, adica de „destul de multa" si „foarte multa" incredere. Cei doi sunt succedati de PDL-istul Theodor Stolojan - 26%. Premierul Tariceanu este devansat de Gigi Becali. Prim-ministrul contabilizeaza 23% din increderea populatiei, in timp ce Gigi Becali - 25 de procente.

Mircea Geoana primeste 21% din incredere, Emil Boc - 20%, Bogdan Olteanu - 13%, la egalitate cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

IMAS a gresit scorul PSD din 2007

PSD-istul Alin Teodorescu este unul dintre actionarii IMAS. El s-a aflat la un moment dat chiar la conducerea institutului, renuntand la aceasta calitate in 2004, cand a fost acceptat functia de sef al Cancelariei Primului Ministru.

La alegerile europene, din 25 noiembrie 2007, IMAS a dat PSD un scor mai mic decat urma sa obtina in realitate. Sondajul de atunci, realizat intre 10 si 22 octombrie 2007, avea o marja de eroare de plus minus 2,8%.

Sondajul credita PD cu 27%, PSD cu 13 procente, PNL cu 12%, PNG cu 6%, PRM cu 5 procente, iar UDMR si PLD nu ar trece pragul electoral. La alegeri, PD a obtinut aproape 29%, PSD - 23%, PNL - 13%, iar fostul PLD - 7,7%.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea