Social

#salarii #pensii #scadere #basescu

Basescu: Salariile bugetarilor scad cu 25%, pensiile si ajutorul de somaj cu 15%

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca, in urma discutiilor cu FMI, Guvernul a ales varianta restructurarii dure a cheltuielilor publice. Astfel, pensiile vor scadea cu 15%, salariile bugetarilor, cu 25%, iar ajutorul de somaj, cu 15 procente.

Prima varianta vehiculata era cea a cresterii TVA la 24%, a cotei unice la 20% si reducerea salariilor bugetarilor cu 20%.

"Vreau sa stiti ca de la bun inceput ca echipa de evaluare condusa de FMI si Guvernul au avut in atentie doua variante: una era cea a neincrederii, insemna cresterea TVA de la 19 la 24%, cresterea cotei unice de la 16% la 20% si reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 20% pentru a ne incadra in cheltuielile bugetare. A doua varianta era cea a increderii: in care Guvernul sa-si continue programele de restructurare majora. Niciuna nu poate fi atribuita cuiva sau altcuiva", a declarat Traian Basescu.

"In ceea ce priveste principalele euro care nu exista. Acesti bani nu exista. Este previzibila o scadere a pensiilor cu 15%, se vor reduce subventiile. Ajutorul de somaj se va reduce cu 15%. Toate salariile vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie", a mai spus presedintele.

Basescu a adaugat ca toate programele de asistenta sociala care functioneaza in prezent vor fi reanalizate.

Traian Basescu s-a intalnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu delegatia FMI in Romania, condusa de Jeffery Franks. Anterior intalnirii cu FMI, Basescu a avut o intrevedere cu premierul Emil Boc si ministrii Adriean Videanu si Gabriel Oprea. La intalnire au participat si presedintele UDMR, Marko Bela, si liderul minoritatilor, Varujan Pambuccian , a confirmat seful statului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea