Social

Basescu - prima riposta de presa

Presedintele si-a tinut promisiunea si a dat prima replica directa la articolele de presa in care este atacat.

Seful statului a transmis, printr-un comunicat de presa semnat “Departamentul de Comunicare Publica ”, replica sa fata de afirmatiile din ziarul “Jurnalul National”. Dupa cum se arata in documentul purtind antetul Administratiei Prezidentiale, “presedintele Romaniei, Traian Basescu, constata cu regret ca ziarul «Jurnalul National», parte a trustului Intact, apartinind familiei Voiculescu, continua politica de denigrare zilnica a sefului statului”.

Constatind “abdicarea de la principiile jurnalismului exercitat cu buna credinta”, presedintele Romaniei considera ca informatiile “fara acoperire in fapte sau datele distorsionate” constituie doar un “instrument de propaganda si nu raspund nevoii de informare a publicului”. Traian Basescu insista asupra faptului ca subiectele tratate in editiile din 14 martie si 17 martie referitoare la creditele angajate de fratele presedintelui, Mircea Basescu si, respectiv, apartamentul din strada Mihaileanu au mai fost abordate de “Jurnalul National” si ca la vremea respectiva a oferit lamuriri.

In opinia presedintelui, “pentru corecta informare a publicului poate fi reluat comunicatul Administratiei Prezidentiale din 3 februarie 2006, accesibil pe site-ul institutiei”. Referitor la informatiile privind apartamentul din strada Mihaileanu, seful statului declara ca “exista rezolutia Parchetului General nr. 150/2005, care a fost comunicata public”.

Intr-o surprinzatoare declaratie de presa, data pe Aeroportul Otopeni, vineri, la revenirea de la Consiliul European de Primavara de la Bruxelles, Traian Basescu a acuzat trusturile de presa de atacuri la adresa sa si a membrilor familiei sale si a avertizat ca, in “calitate de sot si tata, va replica la toate mizeriile” care ii vor viza familia. Presedintele a acuzat “Jurnalul National” ca a incercat sa “manipuleze opinia publica” prezentind “informatii false” potrivit carora ar fi contractat un credit de la o banca si, in calitate de ministru al Transportutilor in Cabinetul Isarescu, a initiat o ordonanta de urgenta prin care ii erau sterse datoriile.

Seful statului a mentionat ca “trustul lui Felix”, “dovedit turnator”, apara interesele unor politicieni, procurori, ziaristi si politisti care au fost implicati in devalizarea unor banci precum Bancorex si Banca Agricola si ale sistemului politic care prin legile date a dezincriminat fraudele legate de credite.

Presedintele a acuzat de dezinformare si trusturile detinute de Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vintu si de Adrian Sirbu, precum si Televiziunea Romana. Cu acel prilej a lansat sintagmele “ziaristi- tonomat pe euro” si “analisti-tonomat”.

Ulterior, in urma acuzelor de generalizare fara un suport real din partea mass-media, Traian Basescu a revenit, simbata, spunind ca nu a criticat presa in general, ci doar practicile unora dintre ziaristi, despre ai caror patroni a spus ca doresc sa controleze institutiile politice ale statului.

Presedintele a explicat ca atunci cind si-a asumat functia suprema in stat nu si-a asumat sa fie terfelit, alaturi de familie, de “orice tonomat d-asta”. Dupa seria de vineri, “Jurnalul National” a publicat ieri articole referitoare la afacerile actualului presedinte, inclusiv la contractarea de catre acesta a unui credit, si la modul de dobindire a casei din strada Mihaileanu din Capitala.

Pe 3 februarie 2006, Traian Basescu preciza, in urma unor afirmatii ale lui Valerian Stan, ca nu a luat niciodata vreun credit de la Banca Agricola, cel care a luat credit fiind fratele sau, Mircea Basescu. Comunicatul Administratiei Prezidentiale citeaza o adresa a Bancii Raiffeisen Sucursala Constanta catre SC STAR MARINE SRL in care se mentioneaza:

“Prin prezenta va facem cunoscut ca firma dumneavoastra, reprezentata de domnul Basescu Mircea, a fost beneficiara unui credit acordat de fosta Banca Agricola Sucursala Constanta conform contractului nr. 10120/18.05.1994 in valoare de 158.000 USD din credite BIRD/BERD, destinatia «utilaje pentru fabricarea industriala a inghetatei de la firma italiana TEHNOGEL SPA». Creditul a fost contractat pentru o perioada de 5 ani, rambursabil in 10 rate semestriale. Mentionam ca suma a fost achitata integral la data de 16.08.1999, iar garantiile aferente creditului au fost radiate conform adreselor 12764 si 12765/17.08.1999»“.

 

Pentru mai multe stiri despre vedete si mondenitati aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri mondene Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea