Social

Basescu - Iliescu. Meci nul si infrangere acasa

20 mai 1990. Inca douazeci si trei de zile pana la navala hoardelor cu lampas. Cantecele Pietei poarta deja in suflet viitoarele vanatai . De la capatul primului sau mandat neconstitutional , presedintele Ion Iliescu incepe sa deseneze destinul impleticit al Romaniei.

 

20 mai 1990. Inca douazeci si trei de zile pana la navala hoardelor cu lampas. Cantecele Pietei poarta deja in suflet viitoarele vanatai. De la capatul primului sau mandat neconstitutional, presedintele Ion Iliescu incepe sa deseneze destinul impleticit al Romaniei.

 19 mai 2007. Presedintele Basescu traverseaza cu succes un referendum de destituire . Cei saptesprezece ani necesari pentru a ajunge in acest punct stau sub semnul irosirii. Nici un plan rational, nici o idee rezonabila, nici un fior patriotic, nici o tresarire de inteligenta nationala nu au tulburat mecanismul autosuficientei, uns si fiabilizat in cinci randuri de alegeri. Proiectul politic nascut in poala activistului cu trecere la mase si-a luat in stapanire limitele. Basescu si ceilalti purtatori de iluzie sunt captivi. Luna mai, gazda aniversarilor sumbre, nu are, nici in editia 2008 , vreo sansa de reabilitare.

 

Continuarea in Cotidianul  


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea