Social

Basescu il dezlipeste pe Tariceanu de pe firma Aliantei

Seful statului se delimiteaza public de actuala conducere a PNL. Practic, Traian Basescu nu-l recunoaste pe Calin Popescu Tariceanu drept lider legitim al Aliantei si propune o intilnire cu Theodor Stolojan si alti lideri cu care a negociat aparitia formatiunii.

Intr-un interviu publicat ieri de Evenimentul Zilei, seful statului a declarat ca dintre politicienii care au construit Alianta, la PD sint toti, cu exceptia mea, la PNL nu mai exista nici unul dintre cei care au negociat Alianta. Seful statului a amintit ca documentul politic, care se numea platforma-program, a fost semnat din partea PNL de Theodor Stolojan, Paul Pacuraru, Varujan Vosganian, Valentin Ionescu , Ionut Popescu , Adrian Ciocanea si Alexandru Boeru. Nici unul nu mai are influenta consistenta in raport cu actuala conducere a partidului. Si nici unul dintre liderii vocali ai PNL care creeaza astazi atmosfera publica nu s-a aflat printre semnatari. Basescu mai spune ca actualei conduceri liberale nu i se pot reprosa prea multe pentru ca n-au fost parte a negocierii. Eu n-am semnat cu domnul Tariceanu, ci cu domnul Stolojan si sint trei documente semnate intre noi: protocolul de formare, angajamentul Aliantei si platforma-program. Eu cu domnul Tariceanu am semnat doar principiile si modalitatile de functionare, adica un document pur tehnic. Traian Basescu a mai spus ca se gindeste la o intilnire cu liderii PNL, excluzindu-l din nou pe Tariceanu: Ma gindesc sa am o discutie cu ei. Si eu, si domnul Stolojan, care a semnat aceasta Alianta. Sa vedem unde vor sa mearga.

Impresie deformata

Liberalii au sarit ca arsi. Ludovic Orban i-a amintit presedintelui ca nici liderul PD, Emil Boc, nu a semnat protocolul Aliantei. Orban a mai spus ca nu i se pare normal sa medieze relatiile intre doua partide care au un protocol. Si liberalul Eugen Nicolaescu l-a contrazis pe Basescu, afirmind ca a existat o echipa de negociere care s-a ocupat de partea politica, din care a facut parte si actualul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu. La rindul sau, seful PNL a declarat ca daca presedintele vrea sa ia parte la o discutie cu conducerea celor doua partide ale Aliantei, eu consider ca este oricind binevenit. Solicitat sa precizeze daca, in opinia sa, exista un curent anti-Basescu in PNL - asa cum se arata in acelasi interviu -, Tariceanu a apreciat ca presedintele are o impresie deformata. Probabil ca in PNL exista o cultura politica diferita si, asa cum in PNL au fost educati si obisnuiti, nu exista un cult al personalitatii, a adaugat el.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea