Social

#bilant csm #monitorizare justitie #promulgare coduri penale #traian băsescu

Basescu: Guvernul isi va asuma raspunderea pe cele 4 coduri din Justitie

Ridicarea monitorizarii pe justitie si promulgarea celor patru coduri sunt, in opinia presedintelui Traian Basescu, cele doua mari obiective pe care le are de indeplinit CSM in 2009.

Prezent la sedinta de bilant si alegeri a Consiliului Superior al Magistraturii, seful statului a declarat ca este extrem de important ca Romania sa convinga institutiile europene ca nu mai trebuie monitorizata pe justitie, cerand tuturor celor care lucreaza in acest domeniu sa depuna toate eforturile necesare in acest sens.

"Este surprinzator ca un corp intelectual de elita nu reuseste sa ajunga la un standard minimal cerut de calitatea de stat membru al UE. Cea mai mare densitate de oameni instruiti este in magistratura , judecatorii, procurorii, grefierii, si totusi nu reusim sa mobilizam sistemul in directia buna spre a preveni riscul pentru Romania nu pentru altceva. Este inadmisibil", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a subliniat totusi ca o mare parte din responsabilitate revine si politicului, dar spera ca in 2009 si Parlamentul va reactiona pozitiv la eforturile depuse de CSM pentru inlaturarea monitorizarii pe Justitie.

Guvernul isi va asuma raspunderea pentru cele patru coduri

Pe de alta parte, Traian Basescu a spus ca decizia "provizorie" este ca Guvernul sa-si asume raspunderea in Parlament pentru Codul penal si cel civil, precum si pentru cele de procedura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea