Social

Basescu forteaza si Constitutia Serbiei

Presedintele roman i-a indemnat pe sirbi sa voteze cu fata catre UE la alegerile prezidentiale de duminica, facindu-i astfel campanie electorala presedintelui Tadici. Fost lider al Partidului Democrat, Traian Basescu i-a facut campanie electorala ieri, la Belgrad, democratului din Serbia, proeuropeanul Boris Tadici. Sprijinul presedintelui roman vine intr-un moment foarte greu pentru omologul sirb: Tadici va incerca duminica, 3 februarie, sa obtina un al doilea mandat in fruntea statului, dupa ce in primul tur de scrutin a fost devansat de ultranationalistul Tomislav Nikolici. Seful statului roman a utilizat atit registrul sentimental, cit si pe cel materialist atunci cind i-a indemnat pe sirbi ca la alegerile de peste o saptamina sa voteze pentru viitorul european al Serbiei. Traian Basescu le-a enumerat deopotriva avantajele economice si practice ale acestei alegeri. El a prezentat avantajele de care Romania se bucura in urma dobindirii statutului de membru al UE: 32 de miliarde de euro fonduri nerambursabile pentru urmatorii sase ani, dreptul studentilor romani de a invata la universitati din UE la preturi convenabile, cresterea investitiilor straine, locuri de munca bine platite in statele membre pentru muncitori romani . El a mai mentionat ca intrarea Romaniei in UE a facut ca romanii sa se simta in Uniune ca la ei acasa. „Aceste lucruri sint in fata sirbilor pentru ca, pe 3 februarie, ei opteaza sa fie parte a familiei europene sau pentru o aminare. Nu va vorbesc ca un sef de stat care a venit sa faca campanie, nu e treaba mea acest lucru. Am venit ca un om care participa la deciziile UE ca sef de stat si stie perfect ce va spune. Am venit ca prieten si vecin al dumneavoastra sa va spun acest lucru, daca nu as fi facut-o, as fi avut constiinta incarcata“, a spus Basescu. In schimbul sprijinului primit de la seful statului roman, presedintele sirb a anuntat ca sustine in continuare Proiectul Nabucco .

A salvat flota... sirbilor

Traian Basescu a primit de la reprezentantii companiei aeriene sirbe JAT un tablou, in semn de recunostinta pentru contributia pe care a avut-o, in 1999, la salvarea flotei civile sirbesti. Ca ministru al Transporturilor, Basescu a aprobat survolul si aterizarea pe Baneasa a 7 aeronave civile ale companiei, care riscau sa fie distruse in Serbia de bombardamente. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea