Social

Basescu face lobby pentru Gigi

In timp ce primea tricouri cu RAFO de la Gigi Becali, presedintele a facut lobby pentru trecerea stadioanelor de la ministere in custodia cluburilor. Cam ceea ce vrea si Gigi Becali, care a si trimis un memoriu in acest sens la Cotroceni.

Traian Basescu a facut simbata o baie virtuala de multime, aproape toate posturile TV preluind ceremonia de felicitare a performerilor din Cupa UEFA, cu fotbalisti in trening sau la patru ace, antrenori si Gigi Becali in fundal, de la Palatul Cotroceni. Dupa declaratiile de complezenta, presedintele nu s-a sfiit sa faca lobby pe fata pentru partenerul sau de chibitat pe stadioane. Steaua si Rapid, precum si Dinamo, s-au desprins din cluburi departamentale, iar acum se face un joc al bazelor sportive pentru ca acestea apartin ministerelor. Poate se gaseste o formula de concesionare catre cluburile de fotbal in asa fel incit acolo sa se poata face investitii, iar conditiile pentru fotbalisti si spectatori sa fie la standarde europene, a spus Basescu.

Gigi vrea HG de la Presedintie

Seful statului considera ca mentinerea bazelor sportive in proprietatea ministerelor este o situatie care permite imixtiunea ministerelor in activitatea curenta a cluburilor si propune concesionarea acestora catre cluburi, desi nu a initiat un astfel de demers in perioada cind a detinut portofoliul Ministerului Transporturilor, proprietar al bazei sportive a Rapidului. Deloc intimplator, cu doar citeva zile inainte, Steaua depusese la presedintie un memoriu in care solicita un proiect de hotarire de guvern (sic!) prin care stadionul din Ghencea sa fie concesionat clubului condus prin interpusi de Gigi Becali pe o perioada de 49 de ani.

MApN a platit pentru Steaua

Interventia la nivel inalt vine in-tr-un moment in care clubul Steaua are cea mai mare datorie la bugetul de stat, peste 13 milioane de euro, ANAF apelind la justitie pentru recuperarea debitelor, inclusiv prin impunerea sechestrului pe 0 lui Gigi Becali.
In plus, Ministerul Apararii Nationale are experiente nefericite din concesionarea bazei pe o perioada indelungata, dupa ce a fost nevoit sa abroge mai multe acte normative care ii dadeau lui Viorel Paunescu baza pe o perioada de 20 de ani. In afara stadionului mai fusesera transferate terenurile de antrenament, baza hipica, garajele si alte bunuri, unde Paunescu intentiona sa construiasca un hotel si un supermarket. In urma cu un an, MApN a avut conturile blocate si a fost obligat sa achite unei firme private , printr-o sentinta definitiva si irevocabila, suma de 40 de miliarde de lei vechi, ca urmare a unor lucrari de modernizare a bazei sportive de care a beneficiat clubul de fotbal. Mai mult, Parchetul Militar a deschis o ancheta cu privire la imprejurarile in care sectia de fotbal s-a desprins de minister.

Referitor la celelalte baze sportive, Dinamo are un contract de inchiriere cu MAI, aflindu-se pe rol si un proces din cauza datoriilor, in timp ce George Copos foloseste stadionul Giulesti in baza unui protocol cu CS Rapid, club care a primit baza sportiva gratis de la Miron Mitrea, dupa ce a investit in renovarea tribunelor si la finantarea instalatiei de nocturna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea