Social

#presedinte #politic #traian băsescu #recapitalizare banci

Basescu: Bancile din Romania nu isi retrag banii

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Bruxelles, ca liderii UE au aprobat declaratia privind recapitalizarea bancilor. In plus, exista garantia ca subsidiarele apartinand bancilor-mama din alte state vor avea nivelul de capital mentinut.

"A fost aprobata declaratia de recapitalizare a bancilor. Vizeaza finantarea bancilor pe termen mediu , incat sa se asigure fluxurile de creditare pe termen mediu ale economiei reale.

Declaratia vizeaza asigurarea cantitatii si calitatii capitalului. Se vizeaza introducerea in sistemul bancar a unui capital de prima clasa, in bani, nu in altceva. Se injecteaza in sistemul bancar european capital de calitate care sa sustina nu numai economia, ci si nevoia de credite a statelor", a spus seful statului, dupa sedinta de criza a consiliului UE.

Cat despre bancile care nu isi vor retrage banii din Romania, Basescu a precizat ca "statul gazda nu va fi in pericol de a constata ca piata bancara e diminuata prin diminuarea fluxului de capital".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea