Social

Basescu are o noua solutie pentru Transnistria

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat ziarului rus "Kommersant", ca nu exclude posibilitatea inceperii unui dialog neoficial cu regimul transnistrean, dar ca planul romanesc de solutionare a diferendului din Transnistria trebuie discutat cu Chisinaul si cu Moscova.

Seful statului intentioneaza sa propuna Republicii Moldova si Federatiei Ruse, dupa Forumul Marii Negre pentru Dialog si Parteneriat, care se va desfasura la Bucuresti, la 5 iunie, un nou plan pentru reglementarea diferendului transnistrean, el afirmand, conform BASA - press, care a citat ieri interviul mentionat, ca a elaborat un set de propuneri pentru reluarea dialogului cu Transnistria.

Basescu a spus ca deocamdata nici Moldova, nici Ucraina si nici Rusia nu au invitat Romania sa participe la negocieri pentru reglementarea conflictului.

El a precizat ca nu exclude posibilitatea inceperii unui dialog neoficial cu regimul transnistrean, dar a mentionat ca, intai de toate, planul romanesc de solutionare a diferendului trebuie discutat cu Chisinaul si cu Moscova.

Presedintele nu a oferit detalii despre acest plan, preferand sa discute mai intai cu politicienii, iar dupa eventualul accept al acestora, sa il faca public. Basescu a declarat ca Romania nu intentioneaza sa adere la GUAAM si a precizat ca isi doreste ca Federatia Rusa sa participe la Forumul Marii Negre pentru Dialog si Parteneriat.

Seful statului considera ca organizatiile regionale care nu includ Federatia Rusa "pierd foarte mult".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea