Social

Basescu a avertizat CSM ca este pe punctul de a nu mai primi fonduri de la UE

Basescu a avertizat CSM ca este pe punctul de a nu mai primi fonduri de la UE si a propus aducerea de politisti in Parchete.


Dupa ce Parlamentul European s-a convins de faptul ca lucrurile in Consiliul Superior al Magistraturii nu merg bine, sefii consiliului au fost anuntati ca este foarte posibil ca in 2006 sa nu mai primeasca fonduri, din cauza lipsei de credibilitate . Reamintim ca, doar in ultimele luni, 2 a relatat cazurile a trei membri ai CSM care ar fi trebuit sa fie sanctionati disciplinar sau revocati din functie: Maria Huza, Lidia Barbulescu si Florica Bejinaru.

La sedinta CSM de ieri, a descins pe nepusa masa insusi Basescu. Acesta a spus ca astazi va clarifica la Bruxelles, unde este asteptat, problema legata de fonduri. In opinia lui Basescu, solutia ar fi angajarea unor ofiteri de politie care sa faca anchete, in cadrul parchetelor. Vicepresedintele CSM, Liviu Dascalescu, s-a plins de faptul ca avem o mare problema din cauza perceptiei privind activitatea CSM, deoarece noi nu avem contacte cu oficialii de la Bruxelles, fara sa aminteasca si faptul ca saptamina trecuta tocmai s-au intilnit cu astfel de reprezentanti.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a spus ca CSM a dat putine sanctiuni disciplinare si a cerut distribuirea aleatorie a cauzelor in instante. Basescu a mai cerut ca cele doua institutii sa gaseasca o modalitate de colaborare. Este a doua oara cind Basescu participa la sedintele CSM. Prima oara, anuntat. Ieri, nu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea