Social

#condamnare Mircea Basescu #trafic influenta Mircea Basescu #mircea basescu #traian băsescu

Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare!

Judecatorii Curtii de Apel Constanta au decis astazi printr-o sentinta definitiva, ca fratele fostului presedinte al Romaniei, Mircea Basescu, condamnat in prima instanta la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, sa isi execute condamnarea.


Magistratii au dispus ca si Marian Capatana sa isi ispaseasca, in acelasi dosar, de 3 ani de detentie pentru complicitate la trafic de influenta.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a inceput derularea procesului.

Dupa ce au fost cercetati in stare de arest preventiv, judecatorii au inlocuit respectiva masura cu cea a arestului la domiciliu si, ulterior, cu controlul judiciar.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in cauza, cu scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea