Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Bartolomeu cere stoparea proiectului Rosia Montana

IPS Bartolomeu Anania , Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, ii scrie ministrului Mediului sa intervina in problema Rosia Montana. Inaltul prelat sustine, intr-o scrisoare adresata simbata ministrului Attila Korodi, ca a aflat „din presa si din numeroase mesaje electronice ca «problema» Rosia Montana se afla acum intr-o faza fierbinte, de maxima tensiune intre cei care cred ca in Romania totul poate fi cumparat cu bani (inclusiv constiintele) si cei care se lupta din rasputeri pentru apararea unui foarte pretios patrimoniu istoric, cultural si economic, precum si a demnitatii noastre nationale“. IPS Bartolomeu ii aminteste ministrului ca se numara printre cei care „s-au pronuntat ferm impotriva proiectului“, alaturi de „Academia Romana si de Bisericile Romano-Catolica, Unitariana si Reformata din Ardeal“, si ca ia pozitie in numele „Sinodului Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, al carui presedinte sint si sub jurisdictia caruia se afla peste patru milioane de cetateni“. „In numele acestora“, continua mitropolitul, „imi fac o datorie de constiinta in a va ruga, Domnule Ministru, sa depuneti toate eforturile si sa folositi toate pirghiile legale pe care vi le confera functia pe care o detineti pentru salvarea Rosiei Montana, a Transilvaniei si a zonelor invecinate de la un dezastru ecologic sigur. Stim ca Rosia Montana e amenintata de saracie, dar acum are de ales intre a fi saraca sau a nu fi deloc“, considera inaltul prelat. El mai afirma ca „impotriva saraciei mai pot exista solutii, dar nu si impotriva crimei ecologice, pentru infaptuirea careia se cheltuiesc sume enorme, se consuma intrigi de culise, se falsifica expertize si se sustrag documente intocmite de specialisti“. IPS Bartolomeu a mai folosit expresia „crima ecologica“ pentru a caracteriza proiectul minier de la Rosia Montana si cu alte prilejuri - precum mesajul adresat credinciosilor, anul trecut, la Manastirea Nicula, cu ocazia sarbatorii Sfintei Maria. Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) a anuntat, in aceeasi zi in care mesajul mitropolitului a fost facut public, ca Tribunalul Cluj a admis o cerere de suspendare a certificatului de urbanism eliberat de Consiliul Judetean Alba companiei RMGC pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului. Decizia are efecte imediate si suspenda, pe cale de consecinta, toate procedurile de autorizare care au la baza acest act, sustine CIDRM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea