Social

#jose barroso #comisia europeana #alegeri

Barroso va afla la toamna daca mai obtine un mandat CE

Sprijinul sefilor de stat si de guvern al multor tari europene nu l-a ajutat pe Jose Manuel Barroso sa castige un al doilea mandat la sefia Comisiei Europene in sedinta de deschidere din iulie a Parlamentului European. Votul a fost amanat pana in septembrie.

Negocierile si aliantele din PE nu au putut forma o majoritate cu care Partidul Popular European, principalul sustinator al lui Barroso, sa forteze alegerea lui in luna iulie.

PPE spera sa obtina si presetintia Comisiei si a Parlamentului pentru prima jumatate a mandatului. Candidatura lui Barroso e contesta de socialistii europeni, care nu au insa numarul de voturi necesar pentru a-si impune un candidat propriu, informeaza Adevarul.

Presedintele grupului socialist din PE, Martin Schultz , vrea sa conduca legislativul european in primii doi ani si jumatate ai mandatului, in timp ce liberalii au incercat si ei sa negocieze cu PPE impunerea lui Graham Watsom la sefia PE contra sustinerii lui Barroso.

Singurul candidat al popularilor pentru conducerea Parlamentului este fostul prim ministru polonez Jerzy Buzek . Socialistii au dat desemenea semne ca ar putea fi convinsi sa il sustina.

 

Citeste si

Socialistii europeni nu-l vor pe Barroso in iulie

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea