Social

#telefonie mobila #telefoane mobile #operatori #apeluri #tarifere

Barierele tarifare intre retelele de telefonie mobila se vor rupe din 2014

Inca din acest an, marile companii de telefonie mobila din Romania au inceput sa ofere abonamente voce cu minute nationale nelimitate. Vestea buna vine insa incepand cu anul 2014, cand vor intra in vigoare noile licente mobile, iar romanii vor putea beneficia de schimbari majore in acest sens.

"Schimbarea pe care o va aduce 2014 va fi ca al patrulea operator, Digi Mobil, va primi dreptul de a opera in frecventa de 900 Mhz, ceea ce a constituit in mod evident un dezavantaj pe care l-a avut pana in prezent - sa se bata de la egal la egal cu marii operatori. Anul 2014 va mai aduce o noutate - reducerea tarifelor maxime de terminare a apelurilor in retelele operatorilor de telefonie mobila, la un nivel la care se vor situa, probabil, la 1 eurocent, de 10 ori mai putin decat acum 5 ani, de exemplu", a explicat Valentin Mircea, vicepresedinte al Consiliului Concurentei.

De asemenea, aceasta a mai precizat ca scaderea tarifelor de interconectare va duce si la reducerea barierei tarifare.

"Abonatii vor putea sa vorbeasca la preturi mult mai mici dintr-o retea in alta [...] utilizatorii de servicii de telefonie mobila vor fi mai "mobili", adica se vor muta mai usor dintr-o retea in alta, iar oamenii vor renunta la obiceiul de a mai detine doua sau chiar trei aparate."

Sursa foto: trm.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea