Social

Barbutul te-nvata matematica

Prin programul A doua Sansa, finantat prin fonduri PHARE , romii galateni nestiutori de carte invata matematica cu ajutorul zarurilor.

Camelia Ruget, profesoara de matematica la una dintre scolile din Galati, spune ca a gasit o metoda originala prin care sa le trezeasca elevilor interesul pentru aritmetica.

Am combinat studiul cu jocul si i-am obisnuit sa invete adunarea si scaderea cu ajutorul zarurilor. Elevii dau cu zarurile, iar pe o foaie alaturata trec suma sau diferenta dintre cifre. La fel procedez si cu cartile de joc, cursantii scriind pe caiet cifrele de pe carti, suma sau diferenta dintre ele. La fel invata sa numere, a explicat Camelia Ruget.

La cursuri s-au inscris deja elevi cu virste cuprinse intre 15 si 30 de ani, unii dintre ei motivati si de faptul ca pentru a-si putea lua carnet de conducere trebuie sa fi absolvit macar cele opt clase de scoala elementara.

Dupa finalizarea cursurilor din programul A doua Sansa, elevii romi primesc o diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei si, daca doresc, se pot inscrie la liceu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea