Social

Barack Obama are cele mai mari sanse sa devina lider la Casa Alba

Americanii ar putea avea la toamna primul presedinte de culoare din istoria Statelor Unite. Senatorul de Illinois, Barack Obama, nu mai are nici o emotie. Va fi cu siguranta candidatul democrat pentru fotoliul de la Casa Alba.

De altfel, si-a proclamat deja victoria. Campania electorala pentru investitura democrata s-a incheiat marti noapte, cu scrutinele preliminare din statele Montana si Dakota de Sud.

Barack Obama
a reusit sa atraga de partea sa majoritatea delegatilor din Conventia Partidului Democrat. Are de partea sa 2118 delegati care ii vor asigura victoria in Conventia Partidului Democrat la sfarsitul lunii august. „Senatorul Hillary Clinton a facut istorie in aceasta campanie. A facut istorie nu numai pentru ca este o femeie care a facut ceea ce nici o alta femeie n-a mai facut vreodata”, a declarat el.

Barack Obama este primul american de culoare care are sanse serioase sa devina presedinte. Democratul este mai popular in sondaje decat candidatul republican John McCain. Un sondaj publicat marti de USA Today arata ca Barack Obama ar iesi invingator in lupta cu John McCain cu 49% fata de 44% din voturi, atat cat ar reusi sa stranga candidatul republican.

Barack Obama este descris de presa din State ca un candidat extrem de sarmant, cu multa carisma , un om inteligent, dar fara niciun fel de experienta in afara de cea politica. Nu a avut o profesie, in afara de cea de avocat pe care nu a exercitat-o, insa, niciodata.

John McCain a si inceput sa-l atace pe Obama pe aceste criterii. „Stiu ca ceea ce vrea sa faca senatorul Obama poate sa ne arunce intr-un razboi si mai mare, cu sacrificii si mai mari. Iar pacea va fi si mai departe, iar americanii vor fi in calea raului si nu pot lasa acest lucru sa se intample”. Cam asa suna mesajele de atac ale candidatului republican.

Marea invinsa a acestei curse electorele, un adevarat maraton care a durat 6 luni, este Hillary Clinton. Fosta prima doamna a castigat primarele in Dakota de Sud, dar a pierdut cursa pentru investituira democrata. Ea are insa sanse mari sa devina vicepresedinte, daca reuseste sa ajunga la o intelegere cu Obama. De altfel, Hillary a anuntat ca nu ia inca nici o decizie, dar nu s-a declarat invinsa.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea