Social

Barack Obama ar putea schimba in bine politica externa a SUA

Barack Obama este privit cu simpatie in afara Statelor Unite. Potrivit unui sondaj de opinie realizat in 24 de tari, perspectiva unei victorii a senatorului democrat in alegerile prezidentiale din toamna trezeste mari sperante in lumea intreaga.

Majoritatea celor chestionati cred ca Barack Obama va schimba in bine politica externa a Statelor Unite. Cei mai increzatori in acest sens sunt francezii si spaniolii, cu 68%, respectiv 67%, fiind urmati de nigerieni, germani si indieni. Singurii care nu cred intr-o schimbare in bine sunt iordanienii.

Imaginea Statelor Unite s-a ameliorat simtitor in Franta, Marea Britanie, Polonia, Argentina, Rusia si Coreea de Sud, dar a inregistrat un recul in Spania si in Mexic.

Autorii sondajului cred ca aceasta imbunatatire a imaginii Statelor Unite in lume anticipeaza o posibila schimbare de atitudine la Casa Alba. Sondajul a fost realizat pe un esation reprezentativ de 24.000 de persoane, de catre Institutul american Pew.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea