Social

#disponibilizari #legea salarizarii #bugetari

Banii economisiti dupa disponibilizari, folositi la cresteri salariale

Legea salarizarii va spulbera toate economiile facute din disponibilizarea unor bugetari pe salariile delor ramasi in aparatul de stat. Cresterea salariului minim de la 1 ianuarie 2010, va duce la majorari salariale pentru toti cei care au scapat de concediere.

Daca remuneratia bugetarilor se va face in functie de salariul minim pe economie conform noii legi a salarizarii, salariile tuturor bugetarilor vor creste anul viitor, odata cu majorarea salariului minim.

In timp ce ministrul muncii, Marian Sarbu, sustine ca salariul minim va creste in 2010 cu aproximativ 25%, reprezentanti sindicatelor cred ca este vorba de o suma mai mare.

"Salariul minim se va apropia de 1.000 de lei", a declarat pentru Evenimentul Zilei Adrian Cojocaru, vicepresedintele Cartel Alfa. Cresterea salariului minim va fi insa contracarata de scaderea coeficientilor de calcul ai salariilor din noul proiect de lege. 

Functionarii publici, profesorii si magistratii au criticat cel mai dur noile prevederi sustinute de Ministerul Muncii.

"Inca de la inceput noi am considerat ca legea salarizarii unitare , care are o aplicabilitate pe termen lung, nu trebuie sa fie asumata de guvern acum, in aceasta perioada de criza. De la inceput am zis ca nu va fi nicio crestere salariala concreta, pentru toata lumea. Ca sa corectezi sistemul e nevoie de bani, iar Romania nu-i are", a explicat Liviu Toader, prim-vicepresedintele Sindicatului Functionarilor Publici.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea