Social

#bani #fericire #studiu

Banii cumpara fericirea, dar numai pana la un anumit punct

Pe seama banilor poate fi pusa o parte din satisfactia generala , insa tot ce este peste o anumita suma nu face decat sa strice acest echilibru , arata un studiu recent.

Un studiu realizat de Universitatea Princeton a aratat ca cu cat venitul unei persoane creste, cu atat si satisfactia creste, insa, in cele din urma, factorul social si fizic sunt cele care dau nota generala, relateaza LiveScience. Daca acea persoana are dureri de cap sau isi petrece singura ziua, acesti factori ar putea fi hotaratori, au observat cercetatorii.

De altfel, dupa cum au aratat si studiile anterioare, care au incercat sa determine care sunt cele mai fericite natiuni, cele mai bogate nu sunt obligatoriu si cele mai fericite.

SUA, de exemplu, desi o natiune relativ bogata, s-a clasat pe locul 26 din 132 in ceea ce priveste fericirea locuitorilor sai.

Pentru a vedea de la ce venit nivelul satisfactiei scade, cercetatorii s-au folosit de datele stranse de la 450.000 de oameni in cadrul unui sondaj Gallup ...

 ( citeste continuarea in Ziare.com )


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea