INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Bani de la UE pentru lapte si cornuri

Programul initiat in urma cu cinci ani de guvernul Nastase va putea fi cofinantat cu bani de la UE. Scolile si gradinitele de stat vor putea cumpara pentru fiecare prescolar sau elev maximum un sfert de litru de lapte simplu, lapte cu ciocolata sau produse lactate precum brinza si iaurtul, o parte din bani provenind din fonduri UE . La nivel european exista o masura de subventionare a laptelui in scoli, care poate fi aplicata si in Romania, o data cu aderarea la UE. „Organizarile comune de piata din Uniunea Europeana prevad masuri de ajutor in cadrul comunitatii europene pentru piata interna a statului membru. Romania poate accesa astfel de masuri, printre care si sprijinirea achizitionarii de lapte si produse lactate in scoli. Am vrea ca reglementarea sa functioneze de la 15 septembrie, o data cu inceperea anului scolar“, a declarat Adriana Chirea, director in cadrul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), citata de MEDIAFAX. APIA este institutia prin intermediul careia ar urma sa fie derulate fondurile acordate de UE. Furnizarea lactatelor se refera la prescolarii din gradinitele de stat cu program normal de patru ore si la elevii claselor I-IV, tot din cadrul invatamintului de stat, insa autoritatile din fiecare tara a UE pot decide includerea elevilor din clasele V-VIII in program.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea