Social

#puiu popoviciu #ioan alecu #sorin oprescu #banca mondiala #credit #infrastructura

Banca Mondiala vrea oprirea lucrarilor Primariei la cartierul lui Popoviciu

Primaria Capitalei a primit o cerere din partea Bancii Mondiale pentru sistarea lucrarilor de infrastuctura din zona Parcului Baneasa. Lucrarile finantate de autoritatile locale vor fi oprite in asteptarea rezolvarii situatiei legate de proveninte terenului pe care Puiu Popoviciu a construit un cartier de vile.

"Zilele trecute am primit o adresa de la Banca Mondiala prin care ni se solicita sa oprim lucrarile de infrastructura si realizarea sistemului rutier din apropierea Parcului rezidential Baneasa, din cauza scandalului izbucnit legat de modul de dobandire al terenului", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Gandul.

Lucrarile finantate de Banca Mondiala vor continua in zonele Straulesti, Giulesti-Sarbi, Chitila, Vatra Noua. In 2001, s-au alocat din fonduri PHARE 301 de miliarde de lei vechi pentru reteaua de apa si canalizare a zonei de nord a Bucurestiului.  Continuarea lucrarilor s-a facut cu un credit de la Banca Mondiala in valoare de 70 de milioane de euro. Majoritatea banilor de la Banca Mondiala au fost investiti in proiectul imobiliar din Baneasa.

DNA ii ancheteaza pe omul de afaceri Puiu Popoviciu si pe fostul rector al Institutului de Agronomie, Ioan Alecu , pentru tranzactionarea terenului care in proprietatea publica a statului si care a fost "in mod vadit subevaluat".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea