Social

#sanatate #bai in tipari #tratament infrumusetare #tipari

Baile in tipari, ultima moda in materie de infrumusetare, insa extrem de periculoasa pentru sanatate

Baile intr-un bazin plin cu tipari sunt ultima inovatie in materie de tratamente de infrumusetare, insa specialistii avertizeaza ca aceasta metoda, care ajuta la exfolierea pielii, este foarte periculoasa.

Aceasta metoda a fost importata din China si consta in cufundarea corpului intr-un bazin de tipari minusculi. Potrivit lui Wendy Nixon, consultant pe probleme de sanatate si siguranta publica in Marea Britanie, noua metoda de infrumusetare nu este inca reglementata si are mari riscuri pentru sanatate, mai ales in cazul persoanelor care poarta costume de baie largi.

Specialistul a dat chiar si un exemplu concret in care aratat cat de periculoase pot fi aceste bai in tipar. Acesta a povestit ca unui barbat in varsta de 56 de ani din China, Zhang Nan, i-a patruns un tipar in organele genitale, apoi a ajuns in rinichi, iar barbatul respectiv a trecut printr-o operatie de trei ore pentru a fi salvat".

De asemenea, medicii nu incurajeaza nici pedichiura cu ajutorul pestilor, aparuta in anul 2011. Expertii avertizeaza ca pestii care ciugulesc celulele moarte de pe picioare sunt foarte periculosi pentru sanatate, deoarece pot raspandi rapid boli precum SIDA si hepatita C.

Sursa foto: romaniatv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea