Social

# bagaj cala italia #bagaj cala

Bagajele de cala, interzise in avioanele din Italia. De ce a fost luata aceasta masura?

Bagajale de cabina au fost interzise in toate avioanele din Italia, a transmis Autoritatea Aerinautica Civila din aceasta tara. Aceasta masura vine ca o proctectie sanitara impotriva raspandirii noului coronavirus. 

În aceste condiţii, pasagerii vor putea lua la bordul avioanelor doar bagaje suficient de mici pentru a încăpea în spaţiul de sub scaunul din faţă, a precizat un purtător de cuvânt de la ENAC.Autoritatea aeronautică a precizat că interdicţia vizează evitarea contactelor între pasageri şi urgentarea procedurilor de îmbarcare şi debarcare pentru a diminua riscul de transmitere a virusului.Asociaţia pentru protecţia consumatorilor, Codacons, a salutat vineri această decizie care va permite evitarea haosului care se produce uneori în cabine „când pasagerii îşi depozitează bagajele în compartimentele de deasupra capului”, notează Agerpres.

„În acest domeniu, italienii se numără printre călătorii cei mai indisciplinaţi din Europa, provocând întârzieri şi cozi care în prezent alimentează riscul de contagiune”, apreciază Codacons.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea