Social

Bacul arde si inspectorul-sef a plecat in Italia!

Nimeni nu-si asuma raspunderea pentru cele cateva zeci de lucrari identice la proba de Limba si Literatura Romana, iar Ministerul Educatiei neaga frauda.

In timp ce un profesor sustine ca s-a copiat la bac, inspectorul scolar al Capitalei e plecat „cu treburi" in Italia, iar Ministerul Educatiei neaga frauda.

In plin scandal de fraudare a bacului, declansat in urma denuntului unui profesor care sustine ca a gasit zeci de lucrari identice, inspectorul scolar general al Capitalei, Stelian Fedorca, este plecat in Italia pentru un schimb de experienta. Contactat telefonic, el a afirmat initial ca se afla in concediu.

Ulterior, inspectorul-sef ne-a sunat pentru a reveni asupra declaratiei initiale: „Sunt plecat de joi, impreuna cu un inspector din judetul Ilfov, la un schimb de experienta in regiunea Albano -Lazio. Ma voi intoarce in tara in cursul serii", a declarat ieri pentru „Adevarul" Stelian Fedorca.

„Acuzatiile sunt povesti"


El a adaugat ca nu are nici o legatura cu examenele de bac, atributiile sale fiind delegate inspectorului Mihaela Florescu. Cu toate ca a sustinut neimplicarea sa in desfasurarea examenului de bac, inspectorul-sef Fedorca a recunoscut totusi ca a fost „informat" despre situatia declansata de acuzatiile de frauda aduse de prof. Gheorghe Radulescu, insa a catalogat aceasta situatie ca fiind „poveste".

Si Ministerul Educatiei dezminte declaratiile profesorului Radulescu, dand asigurari, prin intermediul unui comunicat de presa, ca „bacalaureatul nu a fost prejudiciat, examenele desfasurandu-se in continuare in conditii normale".

Sanctiuni pentru supraveghetori

Cu toate acestea, potrivit inspectorului de imagine al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), „o comisie municipala ii va identifica si sanctiona pe profesorii care au supravegheat la clasele cu lucrarile asemanatoare dupa ce vom deschide lucrarile".

De asemenea, Banu a anuntat ca se vor inaspri masurile de supraveghere. 50 de elevi din toata tara au fost eliminati de la bac dupa ce au fost prinsi copiind cu hands­free-uri, SMS-uri sau fituici „acordeon". Bacul continua azi cu proba scrisa la limba materna , urmata de cea la profilul studiat (1 iulie) si o proba la alegere (2 iulie). Afisarea rezultatelor va avea loc pe 5 iulie, zi in care se depun si contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate pe 9 iulie.

30 de lucrari la indigo

Gheorghe Radulescu, profesorul care a denuntat existenta unor lucrari identice la proba de Limba si Literatura Romana, a fost membru in comisia nr. 128 de corectare din Capitala. El sustine ca, din cele 59 de lucrari verificate, peste 50% erau la fel. „Este vorba despre un comentariu la o poezie de Nichita Stanescu , copiat dintr-o carte cu subiecte pentru Bac", a declarat pentru „Adevarul" Gheorghe Radulescu. El ne-a precizat ca a notat numai lucrarile care nu erau copiate.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea