Social

#bacalaureat #liviu pop # bacalaureatul profesional #invatamant romanesc

Bacalaureatul profesional: un pas spre stabilizarea invatamantului romanesc

Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social, saluta decizia luata de Comisia de Educatie din Senat care a avizat introducerea in Legea educatiei a amendamentului referitor bacalaureatul profesional.

Pop este de parere ca acesta este doar un "pas timid" spre stabilizarea sistemului de invatamant.

"Odata cu aceasta decizie, corecta si absolut necesara, incepand cu anul 2013, tinerii vor avea posibilitatea de a urma atat calea invatamantului superior, cat si optiunea de a intra pe piata muncii direct din bancile liceului", a declarat Pop.

"Consider, insa, ca acesta este doar un pas timid facut spre stabilizarea sistemului de invatamant romanesc si doresc, totodata, sa reamintesc ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ecaterina Andronescu, faptul ca noua Lege a educatiei este blocata, de mai bine de un an, la comisia de invatamant din Senat", a adaugat acesta.

El a adaugat ca in cazul in care se doreste o adevarata reformare a sistemului de invatamant din Romania, se impune adoptarea de urgenta a noii Legi a educatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea