Social

#bacalaureat #bacalaureat profesional #proiect de lege

Bacalaureatul profesional a fost adoptat de Senat

Proiectul de lege care prevede introducerea bacalaureatului profesional a fost adoptat, luni, de Senat cu 73 de voturi "pentru", 15 "impotriva" si o abtinere.

Potrivit proiectului, absolventii de liceu care sustin si promoveaza acest examen primesc diploma de bacalaureat profesional, care le da dreptul de acces pe piata muncii. In schimb, acestia nu pot sustine examen de admitere in invatamantul superior.

Orice elev din orice liceu poate sustine bacalaureatul profesional, pentru ca disciplina de educatie antreprenoriala o parcurg toti liceenii.

Probele din bacalaureatul profesional vor fi asezate inaintea probelor scrise de la examenul de bacalaureat national. Bacalaureatul profesional presupune doua probe: un proiect si o proba scrisa, precum si o lucrare scrisa la educatia antreprenoriala. Elevii vor sustine si probe de competente, care sunt aceleasi de la bacalaureatul national.

Legea are caracter organic, Senatul fiind for decizional.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea