Social

#guvern #sindicate #momeala #imobile #confiscate

Presa de azi: Troc intre Guvern si sindicate

Imobilele care au apartinut patrimoniului sindical din Romania si care au fost preluate de statul roman, de organizatiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice , in perioada 6 martie 1945 pana in prezent, vor fi restituite, a decis marti Guvernul.

Sindicatele iau inapoi casele de cultura, scrie Evenimentul Zilei, precizand ca imobilele care au apartinut sindicatelor si care au fost confiscate de stat in perioada comunista vor fi retrocedate confederatiilor sindicale, potrivit unui proiect de lege aprobat de guvern. "Este vorba despre case de cultura, in numar de 57, unitati turistice si alte tipuri de active, cum ar fi stadioane si diferite sedii de institutii. Cele din primele doua categorii pot fi retrocedate in natura, insa, pentru restul, cele cinci confederatii sindicale vor primi actiuni la Fondul Proprietatea ", a declarat Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei "Cartel Alfa". Acesta a precizat ca este greu de estimat numarul total al cladirilor care pot fi redate in natura, pentru ca nu exista o inventariere precisa. Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) au refuzat sa precizeze despre cate cladiri este vorba. "Nu stiu sa raspund, nu eu am semnat actul normativ. Eu sunt in concediu de o luna", a spus pentru Evenimentul Zilei presedintele institutiei, Ingrid Zaarour. Proiectul de act normativ care reglementreaza retrocedarea imobilelor catre sindicalisti a fost initiat in urma cu trei ani. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea