Social

#dragnea demisie interne #liviu dragnea demisie

Presa de azi: Ministrul de interne si-a anuntat demisia "de onoare"

Liviu Dragnea a demisionat de la Interne, titreaza Evenimentul Zilei. Ministrul de Interne , Liviu Dragnea (PSD), si-a anuntat demisia din functia pe care o detine intr-o conferinta de presa sustinuta, luni seara, la sediul MAI. Este al doilea ministru la Interne intr-o perioada de numai o luna si jumatate.

"Cinstea, onoarea, demnitatea si profesionalismul" sunt valorile pe care le-a urmat in scurta sa cariera de ministru, de numai 12 zile. Dragnea a precizat ca a acceptat acest mandat constient de numeroasele responsabilitati pe care le presupune functia de ministru, insa, "pasiunea nu mai este suficienta".

"Nu pot asista tacit la diminuarea resurselor financiare alocate autoritatilor locale si, implicit, la riscul neasigurarii unor servicii de calitate pentru cetatean", a declarat Dragnea. Ministrul demisionar a precizat ca, prin decizia sa de a parasi sefia Ministerului de Interne, doreste sa evite generarea unor tensiuni in interiorul Coalitiei.

Recomandat pentru functia de ministru de chiar presedintele partidului din care face parte, Mircea Geoana, si poreclit in gluma de presedintele Basescu "terorist", Dragnea a fost validat de colegii sai cu unanimitate de voturi. Si Romania libera scrie ca Liviu Dragnea si-a dat demisia de la Interne.

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, si-a anuntat demisia luni seara, motivand-o prin fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009. Dragnea a precizat ca fara resurse tintele asumate de el la preluarea mandatului - de descentralizare a administratiei publice si de crestere a sigurantei cetatenilor nu pot fi atinse: "Atat timp cat structurile ministerului nu sunt sustinute financiar, nu pot atinge tintele asumate".

"Mi-am asumat o serie de obiective cand am preluat mandatul MAI", a continuat Dragnea, care s-a aflat la conducerea ministerului doar 12 zile. Liviu Dragnea a anuntat ca ramane presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si presedinte al Uniunii Consiliilor Judetene. Ministerul de Interne a avut serioase probleme de imagine in ultimele zile, dupa jaful armat de la Brasov si disparitia armelor din depozitul de la Ciorogarla.

Liviu Dragnea: Imi depun demisia de onoare din functia de ministru de Interne, este titlul din Ziua. Dupa numai 13 zile de mandat, ministrul Administratiei si Internelor , Liviu Dragnea, si-a anuntat demisia. El a facut o declaratie de presa in care a sustinut ca intelege constrangerile bugetare, dar refuza sa asiste la masuri care ii impiedica exercitarea mandatului si atingerea obiectivelor pe care si le-a propus cand a preluat sefia ministerului.

La scurt timp dupa ce ministrul de Interne, Liviu Dragnea, si-a anuntat demisia, presedintele PSD, Mircea Geoana, invitat la TVR, a declarat ca "presiunea este imensa in acest minister, probabil ca si momentul a fost foarte complex si politic, si bugetar, si de alta natura. Singura solutie pe care o avem este sa respectam decizia colegului nostru si sa venim, in foarte scurt timp, cu un om de foarte buna calitate. Voi face acest lucru intr-un for statutar de partid".

Liviu Dragnea a demisionat de la MAI din cauza intarzierii numirii sefului Directiei de Informatii din Ministerul de Interne si a unui secretar de stat, neacceptate in PSD si PD-L, spun surse politice.Potrivit acelorasi surse, PD-L nu ar fi fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI, in timp ce in PSD au fost discutii aprinse cu privire la numirea lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.

Liviu Dragnea demisioneaza de la conducerea Internelor. Motivul real: numirile sefilor de la Interne, anunta Gandul. Ministrul de Interne a demisionat, luni seara. Anuntul l-a facut intr-o declaratie de presa, la mai putin de doua saptamani de la numirea sa. Caruselul numirilor de ministri la Interne s-a pornit din nou, desi Mircea Geoana promitea ca s-a oprit odata cu numirea lui Dragnea. Conform unor surse social-democrate, citate de HotNews, Marian Vanghelie si Mircea Geoana s-au certat, la Sinaia, cu Liviu Dragnea pentru nominalizarea secretarilor de stat in MAI.

Organizatia PSD Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, incearca sa-l impuna pe Mincu Silvestru in functia de secretar de stat. Potrivit surselor, Vanghelie, sustinut de Mircea Geoana, i-ar fi sugerat lui Dragnea ca, daca nu-l numeste pe Silvestru la MAI, este liber sa se intoarca la sefia Consiliului Judetean Teleorman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea