Social

Azi, ultima zi de alegere a optionalelor pentru BAC

Pregatirile pentru BAC, pe ultima suta de metri. Astazi este ultima zi in care liceenii din utilmul an mai pot opta pentru disciplinele la care doresc sa sustina examenul de bacalaureat din acest an. Ei si-au putut depune optiunile pana azi, la secretariatele scolilor lor. 

Elevii liceelor cu profil teoretic vor sustine trei probe diferentiate: o proba, istorie sau geografie, respectiv istoria sau geografia Romaniei si a statelor membre UE, a doua, o proba din aria curiculara corespunzatoare specializarii, ultima fiind o proba din disciplinele dinafara specializarii. In schimb elevii din liceele industriale trebuie sa aleaga doar doua probe diferentiate, una din materiile cuprinse in specializare , cealalta dinafara specializarii. 

Viitorii absolventi de liceu vor mai sustine la bacalaureat si probe obligatorii, indiferent de profilul liceului - limba si literatura romana, o limba moderna si limba materna , pentru elevii care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale, cei care termina un liceu industrial trebuind sa sustina si proba de matematica. 

Inscrierile pentru examenul de bacalaureatul 2008 se fac intre 1 si 9 mai. Se pot inscrie atat candidati din seria curenta, candidati din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat, cat si elevii romani care au studiat in strainatate, dupa ce studiile le-au fost echivalate de catre Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor. 

Probele se vor sustine in intervalul 23 iunie - 3 iulie, iar rezultatele se vor afisa pe 5 iulie. Eventualele contestatii se depun tot pe data de 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau in calcul si contestatiile, se afiseaza pe 9 iulie.

Candidatii care au participat la sesiunile de bacalaureat organizate incepand cu anul 2003 si au fost respinsi pot solicita recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni si, implicit, nu vor mai sustine examen la respectivele probe.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea